Losos s hráškovým pyré

22:32:00 Tereza 2 Comments

Perfektní jídlo, pokud chcete, aby vaše dítě jedlo to samé co vy. U nás s těmito "recepty" slavím úspěch vždycky. Spokojený je vděčný manžel i malý syn, já jsem hlavně ráda, že je uvařeno.


100 g čerstvého lososa
římský kmín
2 menší brambory
kmín
3 lžíce hrášku (čerstvý samozřejmě lepší)
1 lžíce smetany ke šlehání 33%

1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
2. Rybu vložíme do zapékací misky, posypeme římským kmínem, podlijeme vodou a dáme zapékat na max 30 minut.
3. Hrášek vhodíme do vroucí vody a za 8 minut ho slijeme (trochu vody si ale necháme stranou). Hrášek s vývarem rozmixujeme ponorným mixérem na hrubozrnnou kaši, přimícháme smetanu a krátce povaříme.
4. Jako přílohu podáváme brambory, které oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a vaříme spolu s kmínem.

2 komentáře:

  1. Určitě tři lžíce hrášku??

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, přesně tak jsem to tehdy dělala. Ať chutná! :-) Jako alternativu můžete vyzkoušet lososa s rozmarýnem (případně i s tymiánem), pro větší děti pak s bazalkou a česnekem.

    OdpovědětVymazat