Jahodový bulgur
O přednostech bulguru jsem už psala v receptu Bulgur se zeleninou, dneska se tak rovnou můžu vrhnout na další úpravu, která mi přijde ještě o něco zajímavější. Tahle obilovina zatím není moc rozšířená a její sladká varianta už vůbec ne. Navíc povařená v mléce. Je to ale škoda, protože takhle připravený bulgur provoněný skořicí a podávaný s jahodami je hotová lahoda. Chystala jsem ho sice na svačinku malému synovi, hádejte ale, kdo ho snědl nejvíc? Manžel! Možná teda recept využijete i v případě, že doma zrovna nežijete batoletem, pro které je recept primárně určený, a budete mít netradiční svačinu pro vás.1 hrnek mléka
0,5 hrnku bulguru
10 g másla
špetka skořice
75 g jahod
1,5 polévkové lžíce rýžového sirupu
1. Dáme hřát mléko. Jakmile se začne vařit, nasypeme do něj bulgur, který připravíme podle návodu na obalu (většinou 2 minuty vaříme, odstavíme a 20 minut necháme dojít pod pokličkou).
2. Do mírně vychladlého bulguru zamícháme máslo, skořici, nakrájené jahody a celou svačinu osladíme rýžovým sirupem (k sehnání v klasických řetězcích). Ideálně podáváme vlažné.
3. Popsaný recept vychází přibližně na 3 dětské porce.
To vypadá úžasně, to musím zkusit. Musím jen sehnat jen rýžový sirup! Paráda Terko!!! Mňam, mňam :-)
OdpovědětVymazatPrý to mám taky brzy udělat znovu :-)
VymazatTak jsem to udělala o víkendu. Jelikož jsem nesehnala ten sirup, dala jsem tam agávový sirup a místo skořice čerstvou vanilku. Bylo to báječné! Moc děkuji za úžasný a lehký dezert!!!!
OdpovědětVymazatJééé, to jsem ráda :-) Se sirupem jsi to vyřešila na jedničku. Tyhle dva se liší minimálně (např. sladkostí, konzistencí), tak se dají hezky zaměňovat.
Vymazat