Borůvkové muffiny bez cukru

15:36:00 Tereza 0 Comments

Chtěla jsem, aby měl syn pocit, že snídáme to samé, proto jsem mu upekla to, co máme sami rádi - muffiny. Ty jeho jsou ale bez přidaného cukru, který je tu nahrazený sladkým banánem a hrozinkami. Místo mouky jsem použila rozemleté ovesné vločky a celý recept zvláčnila jogurtem. Nám dospělým jsem zároveň upekla klasické borůvkové muffiny a hádejte, jak to dopadlo? Ano. Všichni byli zvědaví na tyto ovesné bez cukru...


125 g ovesných vloček
1 zralý banán
1 vejce
75 ml bílého jogurtu/acidofilního mléka
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžíce mletých vlašských ořechů (pokud máte v rodině alergii na ořechy, pak se po dobu prvních 3 let nedoporučují dítěti podávat)
1 lžíce hrozinek
25 g borůvek

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Košíčky na muffiny rozložíme do formy.
2. Ovesné vločky rozemeleme v mixéru na hrubozrnnou drť. Postupně do nich vmícháme banán, který jsme si předem vidličkou rozmačkali, vejce, jogurt, sodu, ořechy a hrozinky. Nakonec přisypeme borůvky. Pokud jsou mražené, pak je zapracujeme co nejrychleji, aby nám nestihly nabarvit vše namodro.
3. Košíčky naplníme je těstem pomocí lžíce.
3. Muffiny dáme péct do předem vyhřáté trouby.
4. Tenhle objem vyjde na 6 kusů, které můžeme zamrazit. 

0 komentářů: