Kuskus s krůtou a rajčaty

17:52:00 Tereza 0 Comments

Dnešní recept z krůty bude zase úplně něco jiného. Můžete ho vyzkoušet i pro kojence, které už zvládají baštit kousky. Pro nás je příjemné, že je "z jednoho hrnce". Vaše děti by si ho mohly oblíbit, protože mrkev ho příjemně osladí, rajče osvěží a červená čočka zjemní.


100 g krůtího masa
1 rajče
1/2 mrkve
10 g červené čočky
20 g kuskusu
bazalka
1 čajová lžička oleje

1. Množství surovin v receptu jsem propočítala na 1 porci, doporučuju všechno navýšit rovnou na víc jídel, která můžete uskladnit v mrazáku. 
2. Krůtí maso nakrájíme na kostičky a na oleji ho krátce restujeme na rozpálené pánvi. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme ho vodou a dusíme. 
3. Rajčata zalijeme vařící vodou, abychom je mohli snadno oloupat. Necháme je louhovat jenom pár minut a hned je loupeme.
4. Mrkev si nastrouháme, rajčata a čerstvou bazalku nakrájíme a všechno přidáme k měkkému masu. Nakonec vmícháme propláchnutou červenou čočku a vaříme spolu doměkka. 
5. Do hotového pokrmu nasypeme kuskus (kdybychom neměli dost šťávy, kterou by do sebe kuskus mohl natáhnout, tak směs podlijeme vodou, necháme ji probublat, a pak teprve přisypeme kuskus) a necháme ho pod pokličkou bobtnat. Za 10 minut máme jídlo hotové.

0 komentářů: