Králík na zelenině s čočkou
Čím je recept netradičnější, tím je oblíbenější. Králík a čočka? Jde to dohromady? Podle mého syna víc než dost.100 g králičího masa
1/2 mrkve
1/2 kořenové petržele
10 g másla
10 g červené čočky
2 menší brambory
1. Troubu předehřejeme na 220 °C.
2. Králičí maso nakrájíme na drobné kousky a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Směs podlijeme vodou a zapékáme v troubě 1 hodinu. Během pečení králíka promícháváme a podlíváme studenou vodou.
3. Jídlo doděláváme na plotýnce, proto doporučuju péct pokrm v takové nádobě, ve které budete moci plynule pokračovat bez nutnosti špinit další hrnec.
4. Maso se zeleninou podlijeme vodou a přivedeme k varu. Přihodíme propláchnutou čočku, kterou vaříme do změknutí a na úplný závěr přidáme kousek másla.
4. Podáváme s brambory, které oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit.
0 komentářů: