Třešňovo-kokosový bulgur

11:14:00 Tereza 6 Comments

Tak tentokrát mám pro vás lahůdku! Tenhle recept má přesně jedno mínus a to, že netuším, kam ho zařadit. Dal by se totiž pojídat ráno, v poledne i večer. Bulgur v netradiční sladké variantě tady už jednou byl. Vzpomínáte na Jahodový bulgur? Vzbudil ohlas, jak doma, tak na blogu, směle jsem se teda pustila do další úpravy a dobře jsem udělala. Dneska je třešňový. Nešlo to ani jinak, protože všude, kam se podívám, vidím třešně. Výborné třešně, které přímo volají po nových receptech. Ten dnešní jsem provoněla kokosovým olejem a dosladila rýžovým sirupem. Všechno spolu pěkně lahodí, tak máte-li chuť, nebojte se vyzkoušet tuhle úpravu, vaše robátko krásně zasytí a vy můžete mít dobrý pocit, že dostalo něco zdravého.


1 hrnek mléka
1/2 hrnku bulguru
3 čajové lžičky strouhaného kokosu
3 čajové lžičky kokosového oleje (k sehnání i v běžných řetězcích nebo drogeriích, používá se i na masáže apod.)
2 polévkové lžíce rýžového sirupu (k sehání i v běžných řetězcích)
200 g třešní (odpeckovaných)

1. Bulgur nasypeme do vroucího mléka a připravíme podle návodu na obalu (většinou 2 minuty vaříme, odstavíme a 20 minut necháme dojít pod pokličkou). Než se nám uvaří, odpeckujeme třešně.
2. Uvařený bulgur ochutíme kokosem s kokosovým olejem a dosladíme sirupem. Všechno pořádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme půlky třešní.
3. Podáváme vlažné. Popsaný recept vychází přibližně na 3 hlavní dětská jídla (podle mě se bezvadně hodí k večeři) nebo na 4 až 5 menších jídel (svačiny).

6 komentářů:

  1. Děláš mi hrozné chutě. Já jsem třešně spotřebovala na koláč (tedy spíše na 2 - s jedním bych doma neobstála :-)) Ale snad v sobotu je zase koupím a určitě udělám! Moc děkuji za všechny tvoje nápady! Moc se vždy těším na nové a nové recepty!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dlouho se mi sbíhaly sliny, až jsem prošvihla třešňovou sezonu:) Nevadí, nahradila jsem to domácím meruňkovým kompotem a původně ze 2 porcí na dospěláckou svačinu byla jen jedna, protože jsem to všechno zbouchala. Už se těším až Elenka doroste do toho správného věku, kdy jí budu tyto laskominy nabízet:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se krásně čte! Koukám, že je to u vás podobný jako u nás :-) Meruňkový kompot nezní vůbec špatně, příště to s ním udělám taky.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Udělala jsi mi radost. Potěšilo mě, že tenhle výmysl zachutnal!

      Vymazat