Rajčatový bulgur s čočkou

20:43:00 Tereza 0 Comments

Před časem jsme si užili prima víkend u kamarádů. Ti nám s sebou jako bonus naložili spoustu čerstvé zeleniny z jejich plantáží. Bylo teda co zpracovávat a já za to byla ráda. Měla jsem výborný pocit z toho, že je zelenina bez chemie, a tak jsem se rozhodla vymyslet takový recept, ze kterého to zdraví bude cákat na všechny strany. Udělala jsem proto námi tolik oblíbený bulgur, smíchaný s hromadou rajčat a červenou čočkou. Pochutnali jsme si všichni, ale co je hlavní, pochutnal si syn.


12 rajčat
1 cibule
2 polévkové lžíce řepkového oleje
2 stroužky česneku
bazalka
tymián
200 g červené čočky
300 g bulguru

1. Rajčata zalijeme vařící vodou a během pár sekund je začneme loupat. Pak je rovnou nakrájíme na kostičky.
2. Cibulku nasekáme nadrobno a necháme ji na oleji zesklovatět. Rovnou na ni přidáme i rukou rozmáčknuté stroužky česneku a zasypeme tymiánem podle vašeho uvážení. Mému synovi budou zanedlouho 2 roky, bylinkami už tedy vůbec nešetřím, naopak.
3. Jakmile cibulka zesklovatí, vytáhneme česnek a přidáme pokrájená rajčata, která necháme povařit.
4. Ke změklým rajčatům přisypeme červenou čočku a vaříme ji podle návodu na obalu. Pokud nepustila rajčata dost šťávy, pak přidejte vodu.
5. Vedle zatím uvařte bulgur opět podle návodu na obalu.
6. Bulgur smíchejte s omáčkou a dochuťte bazalkou.
7. Recept nám vyšel na víc obědů pro celou rodinu (táta, máma, dítě). Nám dospělým jsem všechno jenom přisolila. Nadbytek můžete zmrazit.

0 komentářů: