Bulgur se zeleninou

14:47:00 Tereza 0 Comments

Bulgur tady zatím není až tak známý jako třeba kuskus. Po malých krůčkách se ale dostává na výsluní a to je jenom dobře. Přípravu zvládne každý a výsledných úprav je tolik, že si nebudete schopní vybrat. Můžete z něj udělat kaši, nádivku, dezert, dát ho do polévky jako zavářku, použít ho místo rýže na rizoto nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu a výsledek vždycky stojí za to. A navíc bulgurem napumpujete do vašeho strávníka železo, kterého mívají některá batolata nedostatek.


1 hrnek bulguru
350 g růžičkové kapusty
3 mrkve
1 hrnek hrášku
1 menší cibule
olej

1. Do vroucí vody nasypeme bulgur (1 hrnek bulguru na 2 hrnky vody) a 2 minuty vaříme. Pak ho odstavíme a necháme 20 minut dojít pod pokličkou.
2. Ve druhém hrnci s vroucí vodou necháme 5 minut vařit nakrájenou kapustu s mrkví a hráškem.
3. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém necháme zesklovatět cibulku nakrájenou nadrobno. Pak na ní krátce restujeme povařenou zeleninu a nakonec přidáme bulgur a všechno promícháme.
4. Uvedené množství vyjde na 5 porcí po cca 250 g, které můžete zamrazit a postupně dítku podávat.

0 komentářů: