Krůta s fenyklem

16:21:00 Tereza 0 Comments

Nakoupila jsem téměř kilo krůty, synovi naštěstí chutná, tak můžu přidat další jednoduchý recept, na kterém jsem si pochutnala po osolení i já (byla to ale dobrá dietka, to musím uznat).


100 g krůtího masa
1 mrkev
rozmarýn
hladká mouka
10 g másla
2 menší brambory
1/4 fenyklu

1. Troubu rozpálíme na 220 °C.
2. Krůtí maso nakrájíme na kousky a mrkev na kolečka. Maso s mrkví smícháme a posypeme drceným rozmarýnem. Směs podlijeme studenou vodou a dáme zapékat do vyhřáté trouby na 1 hodinu ideálně v takové zapékací míse, kterou můžeme použít i pro vaření na plotýnce.
3. Po hodině mísu přemístíme na plotýnku. Přidáme máslo a vmícháme jíšku vytvořenou z kávové lžičky hladké mouky a cca 50 ml studené vody. Necháme spolu pořádně provařit.
4. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky a dusíme na másle (doporučuji podlít vodou, aby lépe změkl).
5. Jako přílohu máme brambory, které po oloupání nakrájíme na drobné kostičky a vaříme doměkka.

0 komentářů: