Tymiánové kuře pečené na čočce

15:08:00 Tereza 0 Comments

Nebaví mě poskakovat půlku dne v kuchyni a následně nechat moje veledílo zmizet ze světa během pár minut. Často to tak ale je. Vychutnávat si jídlo několik hodin asi nedokážeme, proto mě zachraňují ty recepty, kde je uvedeno "z jednoho hrnce", "za 15 minut", "rychlý", "snadný", "pro každého". S ohledem na moji lenost jsem před časem vymyslela recept, který je pro změnu "z jednoho pekáče". 


2 kuřecí zadní čtvrtky
6 menších mrkví
150 g červené čočky
tymián
4 brambory

1. Troubu rozehřejeme na maximum.
2. Čtvrtky rozpůlíme, dáme do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme studenou vodou a dáme na hodinu péct (jakmile kůrka zezlátne, ztlumíme plamen a necháme dopékat pomalu). V průběhu pečení maso průběžně poléváme výpekem a podlíváme další studenou vodou.
3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čočku přebereme a propláchneme studenou vodou.
4. Měkké maso vyndáme z pekáče. Do výpeku přilijeme vodu a zamícháme do ní čočku a mrkev. Dáme zpátky do trouby a necháme za občasného promíchávání 30 minut péct. Neustále doplňujeme vodu, chceme, aby se nám čočka povařila a ne pekla.
5. Když nám mrkev změkne a čočka se uvaří, přidáme maso a necháme spolu ještě 10 minut dodělat.
6. Uvedené množství vychází na 4 batolecí porce, které můžeme uskladnit i na mrazáku. Podáváme s vařeným bramborem. Extra příloha ale není potřeba, bohatě stačí samotná čočka s mrkví. Pokud si nebudete chtít přidělávat práci s vařením brambor, přidejte dvojnásobné množství čočky i mrkve.

0 komentářů: