Kuřecí špízy s červenou paprikou

11:58:00 Tereza 0 Comments

Receptů na špízy existuje snad milion, nesmím být pozadu, proto k nim přidám taky jeden. Tuhle variantu můžete předložit i úplně nejmenším dětem, kterým by se navíc mohl zalíbit samotný vzhled. Na špejli toho moc nebývá, měli byste teda zabodovat už jenom tím.


200 g kuřecího masa
1/4 velké masité červené papriky
1/2 menší cibule
150 g rýže
3 čajové lžičky řepkového oleje (z toho 1 lžička na rýži)
oregano
hřebíček

1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kusy, posypeme ho oreganem, zakápneme olejem a necháme v lednici hodinu marinovat. Papriku nakrájíme, stejně tak ji dochutíme oreganem a zlehka polijeme olejem. Cibuli krájíme na kroužky.
2. Troubu rozpálíme na maximum.
3. Špejli rozpůlíme a ořežeme, abychom na ni suroviny líp dostali. Pak střídavě napichujeme jednotlivé kusy masa a zeleniny.
4. Špízy dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme. Jakmile se maso pěkně zatáhne a začne zlátnout, tak troubu přepneme na střední stupeň a pomalu dopečeme. Průběžně je políváme výpekem a podlíváme vodou. Pečeme je přibližně 1,5 hodiny.
5. Ke špízům jsem nachystala dušenou rýži = na rozpálený olejem přisypeme rýži, krátce ji restujeme (dokud nezačne pěkně vonět), a potom zalijeme studenou vodou v poměru 1:2 (rýže, voda), přidáme 1 hřebíček, rýži mícháme a čekáme, až se voda částečně vyvaří a rýže začne "šlemovatět", pak ji přiklopíme, ztlumíme plotýnku na minimum a necháme rýži dusit dalších 10 minut. Po jejím uvaření ji nakypříme třeba hůlkou a můžeme začít krmit.
6. Uvedené množství vychází na 2 porce.

0 komentářů: