Krůtí roládky s vaječnou nádivkou s hráškem

20:34:00 Tereza 0 Comments

Jaro je tu! Moc nevím, co má tenhle recept vlastně s jarem společného, přesto mi jarní přijde. Možná je to pažitkou? Hráškem? Masem, po kterém se člověk cítí lehce? Nevím. Každopádně jsem si vzpomněla na roládky, které nám dělala mamina. Ta totiž moc dobře věděla, jak jsme všude se ségrou jako děti vítaly, když nám někdo usmažil obyčejnou vaječnou omeletu s hráškem, a tak tahle kombinace postupně prosákla do různých jídel, jako byly třeba uvedené rolády.


200 g krůtího masa
1/4 cibule
2 lžíce hrášku
1 vejce
2 čajové lžičky řepkového oleje
pažitka
2 menší brambory
40 ml mléka
10 g másla

1. Troubu rozpálíme na maximum.
2. Krůtí maso rozkrojíme na 2 plátky. Neklepeme ho, je křehké, stačí ho jenom trochu přimáčknout dlaní.
3. Na nádivku začneme cibulkou, kterou nadrobno nakrájíme a necháme na oleji zesklovatět. Pak k ní přihodíme hrášek, krátce ho restujeme a nakonec přiklepneme 1 vejce. Náplň mícháme, dokud vejce nezatuhne. Do hotové nádivky přidáme nasekanou pažitku.
4. Vytvořenou směs naneseme na maso, rukou ji do masa jemně přitlačíme a maso zavineme. Závitky zamotáme nití, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.
5. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 1,5 hodiny. Jakmile se maso zatáhne, stáhneme ji na 180 °C a maso pomalu dopékáme. Během pečení ho průběžně políváme výpekem a podlíváme vodou.
6. Po upečení závitky zbavíme nití, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
7. Tahle dávka odpovídá 2 porcím.
8. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila bramborovou kaši, kterou jsem vyšlehala z uvařených brambor, horkého mléka a másla.

0 komentářů: